Sunday, 3 June 2012

Impian dan masa depan!


Sekarang umor pon dah mencecah 18 nak sambung belaja , nak capai cita2 untuk jadi designer, nak bukak bisnes sendiri, insyaallah ..

Dengan sokongan  family aqu yakin aqu boleh buat ! walaupun mule2 prasaan tak yakin tu ade dgn ada family disisi aqu yakin boleh buat  and then kemungkinan dalam bulan 7 nie , aqu akan ke IKBN Selangor . 

Bidang  menjahit pakaian wanita menjadi pilihan. Selama 16 bulan aku akan meneruskan perjuangan tersebut, tak termasuk praktikal 2 bulan.. huh!! berdebar, takot and seronok pun ade . 

Takot sbb first time belaja jauh2 dari family and seronok dgn apa yg akn aqu belajar nanti. Lagipn aqu kurang berminat nak belaja perah2 otak macam dekat universiti tu .

 Aqu suke kemahiran, sekurang2 nya, dengan kemahiran aqu bole buat apa yg aqu tahu dan suka! Jangan ingat bidang kemahiran nie tak menjamin mase dpan okay, sape yg pkir mcm tu dy mang silap besar orang sekarang lebih memilih orang yg ada kemahiran lebih mudah !

Lepas study kat situ, kalau ada rezeki  lgi, aqu akan smbong blajar lg dan belajar. Then, baru nak kerja dgn orang ..nak kerja dekat butik  and ambil pengalaman daripada situ ..nak tahu selok belok tentang bisnes .

 Aqu kena kuat ! aqu yakin aqu boleh ..yeahhhh! ! ! !



Thanks for read Miss Sunshine Story!

3 comments:

Cik Aya said...

pasti boley..just think positive..
semoge tercapai impian

miss sunshine said...

thankyou thankyou

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog bg komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog..chat blog tidak dikira nie,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html